Tanáraink


Sőrés Gabriella - Helen Doron Debrecen - LCF Owner

Egy tv reklám kapcsán találkoztam 2004-ben a Helen Doron névvel. Rögtön utánanéztem, mit is rejthet. Angol tanárként végeztem, két kisgyerekkel voltam otthon és azon törtem a fejem, hogyan taníthatnám a saját kisgyermekeimet angolul. Azonnal láttam, hogy ez az egyetlen és legjobb módja annak, hogyan tanítsuk saját kicsinyeinket is angolra. Az anya az anya. A gyereknek kell egy bizonyos hely és idő, hogy a nyelvtanulást kösse valakihez, valamihez. Az anyukáktól nehezebben fogadják el a gyerekek, ha nem az anyanyelvén szól hozzájuk. Tanárként és nyelviskola vezetőként 2010-ben csatlakoztam a Helen Doron csoporthoz. Büszke vagyok profi tanárcsapatomra, akiknek minőségi munkájára bátran számíthatok és gondos, szeretetteljes tanításuk eredményeképpen már több száz kisgyermek szerette meg és ismerte meg nálunk, Debrecenben az angol nyelvet.


Jacobs Cecília (Sisi)- Helen Doron teacher   

A Debreceni Egyetem Anglisztika-Néderlandisztika szakán szereztem diplomát, ahol nyelvészetre és alkalmazott nyelvészetre specializálódtam és ezen belül is a nyelvelsajátítás keltette fel legjobban az érdeklődésemet, mind anyanyelvi- mind idegen nyelvi vonatkozásban. Hosszabb időt töltöttem továbbá Hollandiában au-pairként, ahol három kis gyerkőccel foglalkoztam. Magyarországra hazatérve hol is hasznosíthattam volna jobban az egyetemen szerzett tudást és a gyerekekkel való foglalkozás terén szerzett tapasztalataimat, mint a Debreceni Helen Doron nyelviskolában. Az iskoláról és a módszerről egy hosszú évek óta tanító, és azóta a Mexikóban saját maga alapította HDEE Nyelviskolát vezető, ismerősöm ajánlotta, mivel úgy gondolta, talán nekem való lenne a tanítás. Teljes mértékben igaza volt! A képesítésemet 2010-ben szereztem meg, azóta vagyok büszke tagja ennek a remek csapatnak. A tanítás mellett később Pedagógia, majd Fejlesztőpedagógia szakot végeztem, hogy szakmai tudásomat gyarapítsam. Mára már picike tanítványaim megnőttek, többségük legalább egy Cambridge gyermek nyelvvizsgával büszkélkedhet, de vannak, akikkel már a B2-es vagy a C1-es nyelvvizsgára készülünk.

Kovácsné Kiss Virág- Helen Doron teacher   

Négy évesen kezdtem angolul tanulni és az angol nyelv azóta is életem szerves része. Tizennégy évesen nyelvvizsgáztam, gimnáziumi éveim alatt pedig többször is részt vettem egy angol cserediák programban. Érettségi után nem volt kérdés, hogy anglisztikát szeretnék tanulni, mára már BA diplomám van anglisztikából, MA pedig amerikanisztikából. Amikor a Helen Doron módszerről olvastam, saját példám kapcsán azonnal tudtam, hogy a rendszer működik és hogy segíteni szeretnék, hogy minél több gyerek sajátítsa el játszva az angol nyelvet , erőfeszítések nélkül. 2013 óta dolgozom a Helen Doron Debrecennél, ez idő alatt rengeteg sikerélmény ért, nagyon szép emlék a tanítványaim első angol szava, bemutatkozása, első angol viccelődése vagy felszabadult nevetése az órán. Mára a 2-3 éves diákjaim iskolások lettek, angolul írnak, beszélgetnek velem, a legidősebbek pedig már a középfokú nyelvvizsgán is túl vannak.

Tóth Réka - Helen Doron teacher   

Az angol nyelv fontosságát és szeretetét leginkább a gyermekkorom számos, élménydús külföldi utazásai során (családi nyaralásokon, alkotótáborban) sikerült megtapasztalnom. A Debreceni Egyetem anglisztika szakán végeztem 2015-ben. Az angol nyelv mellett a másik ’’szerelmem’’ a színjátszás, így az itteni tanulmányaim legmeghatározóbb élménye volt, hogy drámacsoportunkkal sikerült az intézet angol nyelvű színjátszását újjáélesztenünk. Saját tapasztalataim után a drámát, a színpadon szereplést, azóta is az egyik legjobb módszernek tartom a nyelv élménnyel összekötött elsajátításához. Gyerekekkel egészen fiatal korom óta szeretek foglalkozni, különleges világuk, kreativitásuk, őszinteségük, nyitottságuk az újra a mai napig elvarázsol. 2017-ben kezdtem el óvodapedagógus tanulmányaimat a Debreceni Egyetem böszörményi intézményében, s a Helen Doron tanítás mellett jelenleg is ott tanulok. Minden nap új ötletekkel gazdagodok a tanítás, a kreatív gondolkodás, az angol nyelv játékos elsajátítása terén, és az új ötletek az óráimon is alkalmazom. A gyerekek látható nyelvi fejlődése mellett öröm látni azt is, ahogyan az órákon jókedvűen fedezik fel a világot, megismerik egymást, órák előtti és utáni időben is erős barátságok alakulnak ki.

Kedves Beatrix - Helen Doron teacher   

2019-ben diplomáztam Óvodapedagógián Hajdúböszörményben, a Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Karán. Korai angol nyelvoktatásra specializálódó képzésben vettem részt, mely során sok új információt tudtam meg a gyerekek nyelvtanulási és nyelvelsajátítási folyamatairól. Első éves hallgatóként hallottam először a Helen Doronról, az egyetemi angol Tanárnőmtől. 2016-ban nyári önkénteskedés alkalmával tekinthettem be először a HDEE rendszerébe, ami már akkor nagyon megtetszett. A sokszínűség, vidámság és az önfeledt, játékos tanulás az, ami magával ragadott. 2017-2018-ban részt vettem a nyári táborokban segítőként, ahol könnyen és hamar jó kapcsolatot tudtam kiépíteni a gyerekekkel. Óvodapedagógusi képzésem alatt, a gyakorlatok során sok tapasztalatot szereztem az óvodás korú gyerekek sajátosságairól, a speciális gyerekek képességeiről, fejlesztési lehetőségeiről. 2018 óta vagyok Helen Doron tanár. A baba angoltól kezdve egészen a kisiskolásokig vannak csoportjaim. A nyelviskola mellet Gyógypedagógia-Logopédia szakot végzek a Debreceni Egyetemen, ami úgy érzem, napról-napra segít jobban megérteni a gyerekeket, ami nagymértékben előrelendíti az angolórák menetét.

Heitné Szilágyi Szilvia - Helen Doron teacher   

A Helen Doron módszerrel 2015-ben találkoztam Létavértesen, amikor nagyobbik lányom óvodai oktatásába az angol nyelv is bekerült. Mivel angol nyelvtanárként végeztem a Debreceni Egyetemen, ez kiemelt fontosságú szerepet játszott az életemben. A módszer hatékonysága annyira lenyűgözött, hogy még abban az évben én is Helen Doron tanár lettem, azóta is lelkes tagja vagyok a csapatnak. Korábbi középiskolai és általános iskolai tanári tapasztalom rengeteg tudással bővült a módszer hatására, és olyan kreativitást szabadított fel bennem, amiről nem is sejtettem, hogy létezik. Csillogó szemek, lelkesedés, nyitottság, önfeledt játék, kreativitás, humor. Ezt jelenti nekem a Helen Doron. A tanárok egyéni szabadsága a tanításban, a tananyag személyre szabása lehetőséget ad arra, hogy az órákat teljesen önazonosan tartsuk. Így sokkal természetesebb, nyugodtabb légkört tudunk biztosítani a gyermekek számára. Nagyon szívesen lennék a debreceni nyelviskola diákjainak helyében, bárcsak gyerekként én is így tanulhattam volna angolt! 

Asztalos Fanni Flóra - Helen Doron teacher   

Már általános iskolás korom óta az angol volt a kedvenc tantárgyam, mindig kiemelkedően teljesítettem órán és nyelvi versenyeken egyaránt, emellett előszeretettel foglalkoztam a nyelv tanulásával szabadidőmben is. Kilenc éves korom óta a lovaglás a kedvenc hobbim, a lovak körül töltött idő és a csendes, vidéki környezet jelenti számomra az igazi kikapcsolódást. Gyerekekkel foglalkozni is a lovas sport keretein belül adódott először lehetőségem, ugyanis nyári táborokban többször is önkénteskedtem oktatóként, segítőként. Tizenhét éves koromban adódott a lehetőség, hogy külföldön folytassam tanulmányaimat, pontosabban Angliában. Londonban, Greenwich kerületében, egy évig, majd Kent megyében, egy Hadlow nevű kis faluban, két évig tanultam. Az összesen három év alatt nem csak a lovasoktatói szakmámat szereztem meg, hanem életre szóló élményekkel és tudással gazdagodtam. Angolul közel anyanyelvi szintű, magabiztos kommunikációs készséget sajátítottam el, melyet most úgy érzem, hogy Helen Doron tanárként tökéletesen kamatoztathatok.

Pintér Gergő - Helen Doron teacher            
                                           

Nekem a nyelvtanulás és tanítás a hobbim. Általános iskola 3. osztályát koptattam, amikor nagyon szerettem volna elkezdeni angolt tanulni. Az iskolában még várnom kellett volna egy évet, de a szüleim beírattak a Helen Doron nyelviskolába. Azonnal megszerettem az angolt. Mai napig az alap angoltudásomat (kiejtés, szókincs) a Helen Doronban eltöltött éveimnek köszönhetem. Persze később több nyelv is elkezdett érdekelni, így ma már több nyelvet is megértek és beszélek. Egyetem előtt Svájcban éltem három évig, ahol az angol nyelvtudásomat is kiválóan használhattam és fejleszthettem. A Svájcban eltöltött évek alatt jöttem rá, hogy a megszerzett tudást szeretném tovább adni másoknak. Jelenleg a Debreceni Egyetem angol-történelem tanárszakos hallgatója vagyok. 2020 őszétől vagyok a Helen Doron Debrecen teljesjogú tagja, de előtte több táborban részt vettem, mint segítő. A Helen Doron Debrecen egy kiváló csapat és remek a légkör is, de ami még fontosabb, motivált és boldog gyerekeket taníthatok egy kiváló módszerrel, ami engem is nagyon boldoggá tesz.

Souza Sampaio Mariana – Helen Doron teacher

I’m Brazilian and I moved to Hungary to study Earth Sciences, where I’m currently doing my specialization in Meteorology at the University of Debrecen. English is not only my major language but also my daily used idiom for communication here in Hungary. Even though I am in the fields of Mathematics and Sciences, I’ve always been passionate about pedagogy and that’s why I took Children’s Education and People in Special Needs’ Education courses in my previous university in Brazil. There I could also work in a kindergarten and caring center, teaching Ecology to kids with ages between 9 months and 5 years.  I first started learning English when I was 11, but only many years later, when I traveled to Germany to do an Internship at an English family’s farm, that I truly put myself out to speaking in English and understood the importance of a “mother-tongue environment” in the process of learning a new language.

Nagy Anikó - Helen Doron Debrecen - Office manager 

A Helen Doron Debrecen 2012 óta az életem része, írom ezt le így, mert ez nem csak egy munka, hiszen gyerekekkel nap, mint nap együtt lenni, az nem lehet csakis munka. Gyerekkorom óta szervezek és amióta az eszemet tudom, kommunikálok az emberekkel: kicsikkel, nagyokkal, fiatallal és idősebbel, megtalálom mindenkivel a hangot, ez nem kérdés, így a bemutató órák és rendezvényeink, táboraink szervezésével kiélhetem minden ilyen irányú vágyamat, kiaknázhatom készségeimet, de nem csak ennyi. Szerencsémre egy olyan munkakört tudhatok a magaménak, amiben kreatív lehetek, amiben fejlődhetek, amiben a száraz adatokkal való pénzügyi feladatomat felválthatja a spontaneitás, a tervezés és megvalósítás. A debreceni Helen Doron előtt több száz rendezvény szervezésében vettem részt, mellette pénzügyi és értékesítői munkaköröket töltöttem be több helyen egyszerre, pörgő lendületes és kihívásokkal teli életet éltem és ez mit sem változott azóta, csupán annyi a különbség, hogy mindezt egy helyen kapom meg és teljesíthetem. Minden napom azzal telik, hogy a Helen Doron Debrecen működése zökkenőmentes legyen, a hozzánk járó gyerekek és szüleik elégedettek legyenek szolgáltatásunkkal, ugyanakkor az iskola fejlődhessen, növekedhessen. Megtervezzük, megszervezzük, megvalósítjuk, megoldjuk és fejlesztjük: ezt tesszük itt, a Helen Doron Debrecenben minden nap.

Lehetőség

Kreatív, lelkes, megbízható tanárok jelentkezését várjuk, akik nemzetközi színvonalú képzéseken vehetnek részt és egy rendkívüli csapat tagjává válhatnak.